Koti
Päivitykset / News
Koiramme / Our Dogs
Rotuinfo
Kotijoukot
Pentuja / Puppies
In Memories
Tapahtumia / Events
Kasvatit / Offspring
K-Nine Racing
Linkit / Links

 

  

 

                                                                UUTISET / News

2.12.2011 Kaikenmoista pientä on tullut puuhattua sitten viime päivityksen, mutta millään ei meinannut löytyä aikaa kirjoitella niitä tänne. Tässä nyt kuitenkin viimein jotain..

Kärryajon SM-kisat ajettiin perinteiseen tapaan Jämillä lokakuussa. Meiltä mukana oli hieman poikkeuksellinen osanotto, koska Teemu urheili tuolla ihan tosissaan ja ajoi omien koiriensa lisäksi myös Rompulla.  Tuloksena oli Suomenmestaruus 4-koiran luokassa (viides kultamitali peräkkäin..), neljäs sija 2-koiran luokassa ja Rompun kanssa  malamuuttien Jämin rataennätys. Itse jättäydyin vain handlerin osaan, kun huollettavatkin lisääntyivät yhden 'kotiinpalaajan' myötä. Teemun menestys takasi hänelle maajoukkuepaikan sulan maan MM-kisoihin Saksaan marraskuun puolivälissä.

Saksan MM-kisat olivat aika erikoinen kokemus. Ihan lyhyesti reissusta ei pysty kertomaan, joten kiinnostuneet voivat lukea siitä pidemmälti täältä..

Elämä jatkuu myös kisojen jälkeen, vaikka kaikesta toipuminen oman aikansa ottikin. Rompun rooli kisatykkinä on vaihtunut vastuulliseen johtajan paikkaan viimeinkin kasaan saamassani 4-koiran tiimissäni. Vielä kun uskaltaisi ajaa niillä jollakin muullakin pelillä, kuin 250kg painavalla mönkijällä.. : ) 

                
                

10.10.2011 Syksyn treenit on hyvällä mallilla ja Codykin on jo päässyt muutaman kerran kickarin eteen. Nyt vasta harjoitellaan valjaissa käyttäytymistä ja haetaan tuntumaa niin yksin kuin muidenkin kanssa juoksemiseen. Alku on lupaava. Toisaalta tuon pojan kanssa ovat kaikki asiat (ainakin toistaiseksi) sujuneet uskomattoman helposti.

              

Meidän muuttivahvuutemme on nyt virallisesti 4. Wicca on asunut Kempeleessä Markon ja Annen luona jo keväästä alkaen mutta nyt myös omistusoikeus tuosta duracel-pupusta on siirtynyt heille. Wicca ei tullut oikein juttuun Rompun kanssa ja haastoi aina tilaisuuden tullen riitaa, joten tämä oli paras ratkaisu kaikille. Nyt meidän laumamme kaikki 4 muuttia tulevat ongelmitta toimeen keskenään.

Sivuille on päivitetty muutamia uusia kuvia ja linkkejä ja tietoja on muutenkin laitettu ajan tasalle.

25.7.2011 MM-hopea, MM-pronssi, PM-kulta, PM-hopea, PM-pronssi, 6 x SM-kultaa, 1 x SM pronssi.. Ja tämän kuvankauniin ja loistavan johtajan matka katkesi kesken leikin juoksutarhassa olleeseen kyykäärmeeseen. Hoidosta huolimatta oikeaan etujalkaan osunut purema oli Olkulle liikaa.. Hyvää matkaa paremmille rekiurille silkkikorva!! 

26.6.2011 Vietimme Juhannuksen mukavassa seurassa Jämillä. Torstaina tuli todistettua sekin, että 4-koiran valjakko voi hyvin treenata Jämillä ihan itsekseenkin, kunhan porukka toimii hyvin yhteen ja tuntee reitin: Teemu jäi porukan kyydistä heti ensimetreillä ja kärrykin jäi muutaman sadan metrin päähän lähdöstä. Kisatiimi kuitenkin kiersi radan tiukasti järjestyksessä ja tuli nätisti autolle suut vaahdossa. Tuossa oli ainekset totaaliseen murhenäytelmään mutta mitään pahempaa ei onneksi tapahtunut. Malamuutit keskittyivät joutenoloon ja Codyn kaitsemiseen. Muutama uusi kuva päivitetty sinne tänne.

14.6.2011 Kotisivujen päivityksessä on ollut hieman taukoa.. Suurin syy päivitysten puuttumiseen on jotakuinkin katastrofaalinen MM-kisareissu ja siitä asti monella eri rintamalla jatkunut pyöritys, joka vei mielenkiinnon asioiden läpikäymiseen uudelleen täällä. Tässä nyt kuitenkin joitakin juttuja viimeisen kolmen kuukauden ajalta:

Valjakkoajon MM-kisat ajettiin tänä vuonna Norjassa ja 4-koiran luokka ja hiihtoluokat oli sijoitettu Osloon Holmenkollenin upealle hiihtostadionille. Vaikka olosuhteet olivat mahtavat, kisaura kunnioitusta herättävä (oikeasti jopa pelottava, ainakin näin handlerin näkökulmasta!) ja Teemu sai kotiin viemisiksi MM-hopeaa ja MM-pronssia, kisoista jäi todella paha maku suuhun.. Niin kauan kun kilpailu paremmuudesta ratkaistaan sopivan koiramateriaalin hankkimisella, oikealla treenaamisella ja reilulla kilpailulla, kaikki menee niin kuin pitääkin. Jos voittaja ratkeaa kanssakilpailijoiden teilaamisella ja koirien huonolla käytöksellä, todellinen kilpailu menettää merkityksensä. Torstain ja perjantain kaksipäiväisessä kisassa oli pientä epäonneakin mukana mutta lauantaina massastartin maailmanmestaruus ratkesi pitkälti tähän.
Teemu on sanonut, että nuo MM-mitalit saattavat alkaa tuntumaan joltain ehkä 10 vuoden kuluttua; nyt niistä ja koko kisareissusta on seurannut vain pelkkää pahaa mieltä..

MM-kisoista sai alkunsa myös toinen tapahtumasarja, jonka myötä osa hyvistäkin tutuista paljastui lopulta sellaisiksi selkäänpuukottajiksi, että eipä tarvitse heihinkään enää kisareissuilla aikaa tuhlata..

Ei tämä kolme kuukautta ihan pelkkää matalaliitoa ole kuitenkaan ollut. Kärrykisat sekä Ohkolassa että Jämillä menivät Teemun osalta ihan hyvin ja siitä oli hyvä jäädä tauolle. Kuinka pitkä tuosta tauosta tulee, on vielä hieman auki. Muutama pätevä kisakoira etsii kuitenkin kaikkien kevään tapahtumien seurauksena uutta valjakkoa ja muidenkin kohdalla myynti on mahdollista, jos hinnasta päästään sopuun.. Lisätietoja löytyy täältä

Myös malamuuttirintamalla on ollut kaikenlaista pientä, onneksi kuitenkin enemmänkin positiivisessa mielessä. Romppu ja Wicca jakoivat Alaskanmalamuuttiyhdistyksen Vuoden harrastusmalamuutti 2010-kisan ykköstilan ja Romppu oli myös Vuoden Rekikoira 2010, vaikka kilpailun uusien sääntöjen mukaan ulkomailla ajettuja kisoja ei oteta lukuun. Tänä vuonna kisaaminen jääkin varmaan vähemmälle ja keskityn ALMAn koe- ja kilpailutoimikunnan luotsaamiseen ja uuden valjakonvahvistuksemme kanssa puuhailuun.

               

Cody lensi luoksemme Norjasta ja aika näyttää, mitä siitä tulee.. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

16.3.2011 Koska meidän firma on nyt toistaiseksi laitettu virallisesti telakalle, linkkipalkista vapautui paikka tuolle Teemunkin tiimille.. : )
K-nine Racing'n kuulumiset tulevat edelleen tähän mutta tuloksia ja kuvia tullaan vähän nykyistä aktiivisemmin päivittämään tuonne tiimin omille sivuille.

15.3.2011 Taas on ollut niin paljon kaikenlaista, ettei meinaa vuorokaudessa tunnit riittää..

Rautavaaralla ajettiin 26.-27.2.2011  sp4- ja sp8-luokkien Suomenmestaruuksista. Teemu lähti kisaan hieman altavastaajana, mutta niin siinä vain kävi, että Teemu voitti SM-kultaa 4 sekunnin erolla kakkoseksi tulleeseen. Koirat kulkivat pehmeästä urasta huolimatta hyvin ja loukkaantumisilta onneksi vältyttiin. Valjakossa juoksivat Teemun oma kasvatti K-Nine Neela (kuvassa etualalla) sekä veljekset Powerline Olkku & Powerline Oiva ja Nappi. 


                                                          kuva: Kauko Ruokolainen

Heinosen Pasi ajoi sp8-luokan voittoon ja hänen valjakossaan juoksi muiden mukana meidän Neelan sisko eli K-Nine Nowa. Aika hyvin 1,5-vuotiailta pikkulikoilta.. : ) Onnittelut Pasille!!

Myös Alman Talvipäivät pidettiin Rautavaaralla ja heti seuraavassa viikonvaihteessa, joten taas tuli ajeltua.. Samalle viikonlopulle oli osunut monta muutakin tapahtumaa ja se vaikutti melkoisesti Talvipäivien osallistujiin ja ohjelmaan. Perjantaina pidettiin hiihtokisa ja lauantaina vedettiin akkaa mutta siihen kilpailut sitten jäivätkin. Loppuaika oli rentoa yhdessäoloa, retkiajoa ja kuormanvetotreenejä. Uskon, että monet ensikertalaiset saivat näistä Talvipäivistä enemmän irti kuin aikaisempien vuosien kilpailuihin keskittyneistä kokoontumisista.  Urat olivat viikon takaisten kisojen jäljiltä erinomaisessa kunnossa ja kun vielä kelitkin suosivat niin mikäs siellä ollessa..

             Kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille!

15.2.2011 Uutisia sekä näyttely- että koerintamalta: Kasvattimme Peppi (Snowhow Spicy Rosey) osallistui pienen tauon jälkeen näyttelyyn ja pärjäsikin todella upeasti saaden SERTin ja ollen VSP! Lisäksi Peppi osallistui Ohkolassa REKÄ-kokeeseen ja sai hienon JOH-2-tuloksen 47 pisteellä.

  

Suuret kiitokset Irinalle ja Terolle hienosta työstä tytön kanssa!

Itse vietin mukavan viikonlopun hyvässä seurassa kuormanvetokokeissa Ylämaalla. Keli oli molempina päivinä TODELLA nihkeä, eikä reki meinannut liikkua mihinkään mutta Romppu hoiti oman osuutensa vanhan konkarin varmuudella ja sai molempina päivinä KVK1-tuloksen. Sunnuntain veto 7,32 x omapaino riitti päivän parhaaseen tulokseen. Tässä muutama hieno Huuhtasen Minnan ottama kuva sunnuntailta:

 

 

18.1.2011 Elämä on välillä tosi epäreilua.. : (
Luovun Wiccaa koskevista jalostussuunnitelmistani sen taustaan liittyvien polyneuropatia-tapausten vuoksi. Wicca itse on täysin terve, mutta koska en itse nykytiedon valossa haluaisi pentua, jolla on tällainen riskitausta, en oleta kenenkään muunkaan haluavan. Kiitos kaikille, jotka osoittivat mielenkiintoa pentusuunnitelmiani kohtaan!

Lisätietoja tästä alaskanmalamuuteilla myös Suomessa esiintyvästä vakavasta neurologisesta sairaudesta saa Alaskanmalamuuttiyhdistyksen jalostustoimikunnalta.

15.1.2011 Tässä vielä yksi kuva Robur Sprintiltä viime viikonlopulta. Kiitos Huuhtasen Minnalle kuvasta!

10.1.2011 Talven ensimmäiset kisat on nyt ajettu. Torstain ja perjantain aikana Toivakassa tuiskuttanut lumi teki radasta melkoista pöperöä ja kun vielä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tuli lisää lunta ja lämpötila nousi plussan puolelle, koirat ja kuskit joutuivat aika koville. Tämä oli vasta 3. rekikisani ja halusin ottaa kaiken varman päälle, joten starttasin vain kahdella koiralla eli Rompulla ja Siscalla. Jos olisin tiennyt kuinka raskas rata oli, olisin varmaankin ottanut myös Wican valjakkoon.

Sain lauantaina peesiapua sekä Hamarin Mikalta että Nikmon Terolta, jotka ajoivat neljällä koiralla ja ohittivat minut matkan aikana mutta sunnuntai me taaperrettiin vesisateessa ihan omin voimin. Sunnuntain aika olikin sitten yli puolitoista minuuttia hitaampi vaikka itsestä tuntui, että valjakko liikkui paljon mukavammin. Lopullinen keskinopeus 14,5 km/h ei hääviltä kuulosta mutta kun sijoitus oli malamuuttien 3. ja hävisin vain neljän koiran valjakoille, tuohon pitää olla ihan tyytyväinen.

Teemu ajoi hieman uudistuneella kokoonpanolla aikaisempaan verrattuna ja ensimmäistä kertaa kisoissa johdossa juossut Neela oli lauantaina vielä hieman ajatellut omiaan mutta sunnuntai sujui jo paremmin ja Teemu taisikin olla ainoa, joka onnistui parantamaan aikaansa. Sijoitus sp4-luokan 1. koko kisan nopeimmalla keskituntinopeudella 30,73 km/h.

Iso kiitos Marialle ja Markolle seurasta ja avusta! Kiitos myös järjestäjille ja kanssakilpailijoille mukavista kisoista!

     VANHEMPIA UUTISIA LÖYTYY TÄÄLTÄ.

   __    

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XXXXX___