Koti
Päivitykset / News
Koiramme / Our Dogs
Rotuinfo
Kotijoukot
Pentuja / Puppies
In Memories
Tapahtumia / Events
Kasvatit / Offspring
K-Nine Racing
Linkit / Links

 

  

                 SAVUN TULOKSIA / Savu's results

Janakkalan kärrykisat, 11.9.2010, 1R, 1 x 3 km

Janakkalan kärrykisat, 13.5.2010, 1R, 1 x 2,5 km

NÄYTTELY: Hämeenkyrö, 10.4.2010, Malamuuttien erikoisnäyttely, Pekka Teini: VET EH / 2

Alman Talvipäivät 26.2.-28.2.2010: Valjakkohiihtokisa & Kuormanveto

Pihtiputaan KVK, 20. ja 21.2.2010:

Sisätön KVK, 31.1.2010: Savu oli lähinnä 'ohjelman täytettä' tässä kauden ensimmäisessä kokeessa, kun uusia yrittäjiä ei meinannut löytyä mistään ja koko koe oli peruuntumisuhan alla. Vedätin tarkoituksella vain puhtaan 5,38 x omapaino-tuloksen, vaikka koiran rahkeet olisivat huonosta treenistä huolimatta riittäneet varmasti enempäänkin. Savulla oli selvästi kuitenkin hurjan hauskaa ja siihen oli hyvä lopettaa.

                                                                *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

   Aika  Kilpailu ja matka  Tiimi  Kuski / ohjaaja  Sijoitus / tulos
  15.3.2009  Aarnivalakiat
 1 x 11km
  Savu & Antti  Anne Arvola          5. / REK2
  14.3.2009  Utajärven KVK   Savu  Virve Kaivola     KVK1 (13,5 x op)
  8.3.2009  Alman Talvipäivät
 Kuormanvetokisa
  Savu  Virve Kaivola          2. (13,33 x op)
  7.3.2009  Alman Talvipäivät
 hiihto 1 x 3km
  Savu  Virve Kaivola                 3.

NÄYTTELY: Lahti 25.4.2009, Malamuuttien erikoisnäyttely, Maija Mäkinen: Melkein 7 vuotias jolla hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä pää. Hyvä asentoiset, hieman pehmeät korvat. Hyvä purenta. Talvikirsu. Hyvä kaula, Kevyt eturinta. Runko tänään hieman keveässä kunnossa, jota kevyt karvapeite korostaa. Tasapainoiset liikkeet. Liikkuu hieman ahtaasti takaa. Ei turkissa tänään. Miellyttävä luonne. VAL ERI

Kiimingin Aarnivalakiat 15.3.2009 1 x 11km, REK-koe: Tämä koe tuli täysin puun takaa.. Savu ei ehtinyt kunnolla edes herätä päiväuniltaan autosta kun se jo oli Antin parina Annen valjakossa tuuraamassa Almaa. Tulos oli olosuhteisiin nähden siis erinomainen, REK2 kovassa seurassa.

Utajärven KVK 14.3.2009: Tämä oli Savun kauden päätavoite ja hyvä tuloshan sieltä sitten pienten alkuvaikeuksien jälkeen tulikin. Tuossa kohdassa leikki jätettiin kesken, joten ehkä enemmänkin olisi vielä mennyt. Mitä sitä kuitenkaan jossittelemaan; olihan kyseessä kuitenkin Savun KVK-ennätys 13,5 x op.

Alman Talvipäivät 7.3.2009 1 x 3km hiihto: 10 vuoden hiihtotauko ja Virven ensimmäinen Talvipäiväkisa.. Siinä puitteet tälle hiihtokisalle. Tuloksena kuitenkin kisan kolmas sija ja oli siellä muitakin... : )
Kuormanvetokisassa asiat etenivät yllättävänkin hyvin ja tuloksena koko kovan kisan toinen sija kertoimella 13,33 x op (30kg).                                            

                                                            *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Koskenpää 8.-9.11.2008 2 x 5km / 4R, rekikoirien kilpailukoe: Savu osallistui kisaan lainavaljakossa juosten Teron tiimissä Sepen ja Pepin kanssa. Tuloksena REK1 ja sijoitus malamuuttien kolmas.

Jämi 27.9.2008, 1 x 4,4km / SM-1R: Jämillä ajettiin tuttua rataa ja tavoitteena oli pistää kaikki peliin ja katsoa mihin se riittäisi. Tuloksena muuttien kakkossija ja reilun kahdenkympin keskinopeus. Ei paha... : )

Canicross ,Pedersöre 14.9.2008, 1 x 3,3 km: Savun ja Virven ensimmäinen yhteinen koirajuoksukisa ei tuloksen puolesta ollut kovinkaan kummoinen, mutta hengissä selvittiin. Muita malamuutteja ei paikalle ilmaantunut eli sijoitus oli kokonaiskisan 5. ja malamuuttien ensimmäinen.

NÄYTTELY: Jyväskylä 19.4.2008, Malamuuttien erikoisnäyttely, Barbara Ann Brooks, USA: Another pretty bitch, nice tail, nice head, good feet. VAL ERI / 3

Kuormanvetokoe, Utajärvi, 30.3.2008: Savu kävi vetämässä Utajärvellä oman ennätyksensä, 10 x oma paino, aika kylmiltään; viime hetken harjoitukset pidettiin vielä Kempeleessä lauantai-iltana... Tulos oli kokeeseen osallistuneiden narttujen paras.

ALMAn talvipäivät, Nurmes, Hyvärilä 22.-24.2.2008: Talvipäivillä Savu teki uuden aluevaltauksen osallistuttuaan hiihtokisaan yhdessä Nikmon Mikan kanssa. Tulos oli erinomainen; 7 km kisan voitto! Savu kävi myös näytösluonteisesti vetämässä 5,9 x oman painonsa verran kuormaa  Kuormanvetokisassa.

                                                                 *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Ilomantsi, kärryajon SM-kisat 20.-21.10.2007: Savu osallistui kisaan yhdessä Anne A:n ja Nickin kanssa ja vauhti riitti kokonaiskisan kuudenteen ja malamuuttivaljakoiden neljänteen sijaan.

Agility, Turku 6.10.2007, maxi-2 (2 kisaa): Savun ensimmäiset maxi-2-luokan radat suosivat nopeita ja nopeasti kiihtyviä koiria eikä palkintopallille ollut mitään asiaa, vaikka suoritukset olivat ihan kohtalaisia. Ensimmäisellä radalla Savu päätti toiseksi viimeisessä pujotteluvälissä, että eikös tämä jo riittäisi ja vaikka palasikin nopeasti tekemään suorituksen loppuun, tuomari rokotti hamasta 5 ratavirheen verran. Ihanneajan alitusta oli reilut 13 sekuntia eli vauhti oli aika lailla kohdallaan. Toisella radalla oli Savun inhokkieste eli keinu ja homma meni sen osalta mateluksi mutta silti ehdimme ihanneaikaan ja saimme 0-tuloksen; sijoitus 9. Tästä on mukava jäädä kisatauolle...

NÄYTTELY: Hyvinkää 16.9.2007, Esko Nummijärvi: Rotutyyppi: Erinomainen. Sopusuhtainen, kaunis narttu. Kevyt, oikeamuotoinen pää. Hyvä rakenne, hyvä karvapeite. Esiintyy, liikkuu ja esitetään hyvin. KÄY ERI / 2, PN3

Agility, Orivesi 25.8.2007, maxi-1 (2 kisaa): Ensimmäisellä radalla oli muutamia täpäriä läheltä piti-tilanteita, mutta lopputulos oli kuitenkin 0-rata. Vauhti riitti 4. sijaan. Toisella radalla kaikki sujui nappiin; tuloksena 0-rata, sijoitus 3. ja AGILITY-SERT eli siirto maxi-2-luokkaan.
Kolmesta viimeisimmästä kisasta kaikista 0-rata... : )

Agility, Tampere 5.8.2007, maxi-1 (2 kisaa): Ensimmäisellä radalla Savu jatkoi kontaktipintojen kammoksumista ja keräsi 15 ratavirhettä. Päivän toinen kisa kisattiin hyppyradalla ja tulosta alkoi heti tulla: 0 ratavirhettä kohtalaisella ajalla ja sijoitus 3 / 27. 

Agility, epävirallinen, 28.7.2007, Jylli, ALO-luokka: Savu vierasti valkoisia kontaktipintoja ja loikki niistä tylysti yli joten tulos ei päätä huimannut, 15 ratavirhettä ja sijoitus 5 / 10.

NÄYTTELY: Iisalmi 27.5.2007, Malamuuttien erikoisnäyttely, Leif Herman Wilberg, Norja: Bra storlek men ngt lätt intryck. Bra huvudform men lite vidställda öron. Bra hals & överlinje. Knappt vinkl fram. Bra benst. & tassar. Bra bakbensvinklar. Bra hårstrukt. För dagen helt urfälld som understryker lätt intryck. KÄY EH / 3

Ohkola Off Snow, Mäntsälä, 19.5.2007, 2 x 4,4 km: Savu osallistui tähän ALMAn järjestämään kisaan naisten pyöräluokassa yhdessä luottokuski Maria Viitahalmeen kanssa tehden malamuuttien koko kisan nopeimman ajan.  Vauhti riitti kokonaiskilpailun toiseen sijaan.

Kaukjärven kierros, 6.5.2007, 14 km: Savu juoksi elämänsä pisimmän canicross kisansa täydessä talviturkissa aurinkoisessa kevätsäässä yhdessä Maria Viitahalmeen kanssa. Kumpikaan ei läkähtynyt kuitenkaan matkalla ja tuloksena oli malamuuttien 1.  ja naisten luokan 4. sija.

ALMAn talvipäivät, Rautavaara 2.-4.3.2007, 18,5 km, 4-koiran lk: Savu juoksi tämän kisan yhdessä veljensä Pitukin kanssa toisen kasvattajansa Joken käskyttämänä. Valjakko selviytyi maaliin kolmantena. Savu osallistui lisäksi vielä sunnuntaina pidettyyn Kuormanvetokisaan ja sijoittui siinä kokonaiskisan neljänneksi ja narttujen kakkoseksi tuloksella 436 kg / 14,06 x omapaino. 

Rautavaara, Valjakkoajon SM-Sprint, 17.-18.2.2007, 4-k-luokka, 9 km: Savu oli molempina päivinä pyöräkoirana Siscan ja Ronyan juostua kärjessä. Lauantaina ura oli nollan tuntumassa olleesta lämpötilasta ja uudesta lumesta johtuen raskas, mutta sunnuntaina pohja oli parempi. Koirat olivat kuitenkin lauantain rämpimisestä sen verran väsyneitä, että sunnuntain aika oli melkein minuuttia huonompi. Lopputulos oli kuitenkin hyvä: puhdasrotuisten valjakoiden kakkossija ja malamuuttivaljakoiden voitto. Keskituntinopeus oli 13,0 km/h.           

                                                                  *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Savu voitti ALMA-yhdistyksen vuoden 2006 PARAS HARRASTUSMALAMUUTTI-kisan melko selvällä erolla kakkoseksi tulleeseen Amiin. Ami puolestaan voitti PARAS REKIKOIRA-kisan Savun tultua siinä hienosti toiseksi.  

                                                                  *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Jämi, kärryajon SM-kisa, 7.10.2006, 4,4 km, 4k-luokka: Keli oli sateinen mutta viileä joten koirilla oli intoa juosta. Kärjessä juoksivat Sisca & Ronya ja pyöräkoirina olivat Ami & Savu. Keskituntinopeus nousi tutulla radalla hieman yli 22 km/h. Sijoitus oli risteytyskoiria ja alaskanhuskyjä vilisevässä kisassa 7.

NÄYTTELY: Hyvinkää, 1.10.2006, malamuuttien erikoisnäyttely, Erna Uppmeier, Hollanti: 4,5 years old big girl. Very nice picture overall. Good malamute head with scissors bite. Good set of ears. Nice neck and topline. Good angulation in front and rear. Good forechest. Lovely bone. Good tailcarriage. Moves with enough drive, well musculated. Lovely coat. Shouldn't get any fatter. Sweet temperament. KÄY ERI / 1, PN3

Agility, Nokia 20.8.2006, maxi-1 (2 kisaa): Savun ja Virven ensimmäiset yhteiset agilitykisat olivat mennä mönkään jo ennen kisapäivää Virven telottua itsensä lähes raajarikoksi. Moottoripyöräillessä on siis järkevää pitää kumipuoli alaspäin... No, kyllähän sitä kisaamaan lähdettiin vaikka polven kestäminen olikin kyseenalaista. Ensimmäisellä radalla Savun kokemattomuus heijastui suoritukseen eikä se irronnut vieraille esteille ollenkaan niin kuin kotikentällä ja tulos oli lopulta 15 ratavirhettä ja muutama sekunti yliaikaa; sijoitus 13/24. Toisella radalla se sitten pääsi kunnolla vauhtiin ja juostuaan ensin putkesta ohi, se meni sisään väärästä päästä ohjaajan kohtalaisen äänekkäistä vastalauseista huolimatta. Tuloksena siis hylätty. Yhteinen agilityura ei kuitenkaan jää tähän... : )

Jämin pentupäivät / Virallinen kärrykisa, 10.6.2006, 4,4 km, 4k-luokka:  Keskituntinopeus tällä 4,4 km radalla nousi n. 19,8 km/h lämpöisestä säästä huolimatta. Vähäinen osallistujamäärä takasi hyvän sijoituksen... : )

Canicross, Jämi 10.6.2006, 4,4 km: Savu juoksi kisan yhdessä Maria Viitahalmeen kanssa sijoittuen naisten tiukassa kisassa toiseksi. Lämpötila lähenteli kahtakymmentä astetta, joten Savun suoritus oli lyhytkarvaisten saksanseisojien seurassa mainio...

NÄYTTELY: Parkano, 25.3.2006, Saija Juutilainen: 4 v. mittasuhteiltaan erinomainen narttu, jolla hyvä raajaluusto, erinomainen pää ja ilme, hyvät korvat ja ja purenta. Erittäin hyvässä kunnossa. Olkavarsi saisi olla viistompi, muuten hyvät kulmaukset. Superhieno häntä! Liikkuu edestä hieman löysästi muuten erinomaisella voimalla ja askelpituudella. Erinomainen luonne. Erinomainen karvan laatu. KÄY ERI / 1, PN1, ROP  (Ensimmäinen käyttöluokassa Suomessa esiintynyt narttu / The first malamute female showed in working class in Finland)

ALMAn talvipäivät, Rautavaara 10.-12.3.2006, 10 km, 4-koiran lk + Kuormanvetokisa: Talvipäivillä oli tarkoitus ajaa 27 km kisa, mutta Metsähallituksen metsäkone kuskeineen oli asiasta toista mieltä. Onneksi edes 10 km lenkki säästyi tuholta.. Savu juoksi kisan yhdessä Siscan, Amin ja Ronyan kanssa ja tuloksena oli luokkavoitto ajalla 35.04 (keskituntinopeus 17,1 km/h). Kuormanvetokisassa Savu veti ensimmäistä kertaa "tosissaan" ja teki oman ennätyksensä tullen narttujen kolmanneksi tuloksella 9.44  x op (=340 kg).

Ohkolan ajot, 25.2.2006, 2 x 6,5 km (samana päivänä), 4-koiran lk: Tämä oli meidän tiimin ensimmäinen neljällä koiralla ajettu kisa. Ura oli raskas ja vauhti sen mukaista (keskituntinopeus vain 15,2 km/h), mutta koirat toimivat kisassa kuitenkin lupaavasti. Lopullinen sijoitus oli neljänneksi viimeinen.

Valkeakoski 18.-19.2.2006, 2 x 7,5 km, 4-k-luokka: Perinteinen Valkeakosken kisa oli ihan yhtä rankka kuin aikaisempinakin vuosina ja Korkeakankaan hiihtokeskus laskettelurinteineen luo mielenkiintoiset puitteet... Vauhti oli lauantaina kovasta urasta johtuen huomattavasti parempi kuin sunnuntaina ja lauantain keskituntinopeus nousi niinkin kovaksi kuin 21,7 km/h. Mukana olivat Savun lisäksi Sisca ja Ami. Lopullinen sijoitus oli  9. (10 osallistujaa).

Kuormanvetokoe, Pihtipudas, 5.2.2006: Pakkasta oli -25°C ja reki liikkui nihkeästi, mutta Savu oli niin innoissaan naksutintreenien myötä saamastaan huomiosta, että 7,1 x omapaino sujui ongelmitta. Sen enempää sillä ei edes yritetty tällä kertaa vetää vaan pistämme kaikki peliin vasta myöhemmin... Hyväksytty tulos KVK1 takaa pääsyn käyttöluokkaan koiranäyttelyissä.

Jongunverran ajot, Lieksa, 28.1.2006, 1 x 43 km, 4-koiran lk, Rekikoirien kilpailukoe: Tämä oli ensimmäinen kolmella koiralla ajettu valjakkokisa ja tämän kisakauden aloitus. Kaikenlaisia mokia tuli tehtyä jo ennen starttia mutta tulos oli silti hyvä: Savu saavutti toisen REK1-tuloksensa joten sillä on nyt 1-tulokset sekä sprintti-  että keskipitkältä matkalta. Keskituntinopeus tällä raskaalla radalla oli 12 km / h ja aika  3 h 35 min.

                                                                *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

NÄYTTELY: Helsinki Voittaja 2005, 17.12.2005,  Tapio Eerola: Suuri, melko voimakkaasti pitkärunkoinen. Oik. pään tyyppi. Hyvät silmät ja korvat. Etuasentoiset lavat ja pysty olkavarsi. Pitkä lanne. Takana paremmat kulmaukset kuin edessä. Oikea turkin laatu. Oikeakaarinen häntä. Voimattomat  takaliikkeet ja sisäkierteiset etuliikkeet. VAL EH

NÄYTTELY: Jyväskylä KV 19.11.2005, Claude Voilet, Ranska: (vapaasti suomennettuna) Vaivattomat liikkeet. Feminiininen ja rotutyypillinen narttu. Kaunis ilme. Hyvä rakenne. Hyvä luusto. Erittäin kaunis rintakehä. Nätti kaula. Erittäin kaunis lapa. Hyvät kulmaukset. Kääntää etutassuja sisään. Luonne oikea.   VAL ERI / 1, PN2, CACIB

Kärryajo, Pajulahti Off Snow, 29.-30.10.2005, 2 x 4,5 km: Pajulahden urheiluopiston maisemissa kisatut ensimmäiset sulan maan koirapyöräily- ja kärrykisat olivat ALMAn järjestämät ja porukkaa oli SM-titteleitä metsästämässä ihan mukavasti. Tapahtumasta oli tulla ensimmäinen liiallisen lumentulon takia peruttu vetokisa, mutta aikataulun venyttäminen ja lauantain upea auringonpaiste mahdollistivat kisan ajamisen.  Savu osallistui 4-koiran kärryluokkaan yhdessä Siscan ja Amin sekä poikkeuksellisesti Virven kanssa. Sijoitus ei päätä huimannut, mutta maaliin selvittiin;  Mäestä huolimatta! Keskituntinopeus oli lauantaina 16,9 km / h ja sunnuntaina hieman vähemmän matkalla tehdyistä ohitusharjoituksista johtuen. 

NÄYTTELY: Seinäjoki 22.10.2005, Lilian Hanniste, Viro: Hyvä tyyppi ja koko. Hyvä pää, oikea purenta. Tummat silmät. Vähän mustaa väriä naamassa. Hyvät korvat. Oikea selkälinja ja häntä. Riittävä eturinta. Vähän suorat takakulmaukset. Voisi liikkua paremmin kehässä. VAL ERI / 2, PN2

Koirapyöräily, Jämi, 9.10.2005: Savu osallistui tähän epäviralliseen koirapyöräilyluokkaan yhdessä Siscan ja Teemun kanssa. Tuloksena oli kisan toinen sija.

Canicross, Toijala, 18.9.2005, n. 5 km: Rata oli ihanteellinen koirajuoksuun ja kelikin oli suosiollinen, mutta huippujuoksijoiden ja -hiihtäjien joukossa vauhti ei aivan kärkeen riittänyt. Savu kuitenkin veti tasaisesti ja laukkasi lähes koko matkan.  Ensimmäinen kisa pentujen jälkeen ja lähes tasan vuosi edellisestä;  tästä on hyvä jatkaa...

                                                                    *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Savu sijoittui ALMA-yhdistyksen harrastusmalamuuttikilpailussa kolmanneksi vuonna 2004 ollen samalla kilpailun paras narttu!

NÄYTTELY: Tampere 3.10.2004, Marianne Baden, Tanska: Feminin bitch. Nice head. Wellplaced but a little big ears. Good shape of eyes. Correct bite. Good neck & topline. Wellset tail. Good bone and body. Wellangulated. An excellent mover. A little flat on feet. Good coat quality. Lovely temperament. VAL ERI / 1, PN2

NÄYTTELY: Hyvinkää 26.9.2004, Ann Mariah Cook, USA, Alaskanmalamuuttien erikoisnäyttely: Eyes should be set more obliquely. Body lenght is too great for her height. Pasterns i bit soft. Good angulations. Close rear, good side movement. VAL EH / 4

Tottelevaisuuskoe, Kangasala 11.9.2004, ALO-luokka: Savu teki rauhallisen mutta silti iloisen suorituksen saaden 183,5 pistettä, KPn ja kilpailun voiton!!! Lähes täydellisen suorituksen teki entistä arvokkaammaksi se, että kilpailussa oli mukana tuomariharjoittelija: muutenkin tarkan tuomari Riitta Räsäsen apuna oli toinenkin silmäpari ja mikään ei jäänyt heiltä huomaamatta. Toiseksi tullut sai 165 pistettä ja kolmas 162 pistettä... Tässä Savun pisteet eriteltynä: Luoksepäästävyys 10 (kerroin 1), paikalla makaaminen 10 (3), seuraaminen kytkettynä 9 (2), seuraaminen taluttimetta 8½ (4), maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 (2), luoksetulo 9½ (3), seisominen seuraamisen yhteydessä 9½ (2), estehyppy 8½ (2) ja kokonaisvaikutus 9 (1).

Agility, Ylöjärvi 21.8.2004, maxi-1 / kisa 2: Myös toisen radan ihanneaika oli Savulle liian tiukka. Tässäkään ratavirheetön suoritus ei tuonut palkintosijoitusta, koska yliaikaa tuli 10.08 sekuntia. Sijoitus oli lopulta 8/18.

Agility, Ylöjärvi 21.8.2004, maxi-1 / kisa 1: Samalle viikonlopulle osui myös Savun ensimmäinen virallinen agilitystartti. Liekö eilinen tokoilu painanut vielä tassuissa vai oliko Savu vain hieman ihmeissään yllättävästä ohjaajan vaihtumisesta mutta vauhti ei todellakaan päätä huimannut. Koko kilpailun ainoa ratavirheetön suoritus mutta 10.01 sekunnin yliaika toi sijoitukseksi 5/18.

Tottelevaisuuskoe, Lempäälä 20.8.2004, ALO-luokka: Savun ensimmäinen tottelevaisuuskoe ja saavutuksena oli loistava 2-tulos; 159 ½ pistettä. Toisaalta tuo puoli pistettä jäi harmittamaan (= 1-tuloksen raja on 160 pistettä) mutta toisaalta saimme kehuja erittäin kauniista ja rauhallisesta seuraamisesta ja Savun tapa pitää kontaktia ohjaajaan oli tuomarin mielestä erinomainen. Suurimmaksi kompastuskiveksi ennakolta arveltu paikalla makuu tuotti täydet 10 pistettä ja liikkeestä maahan meno, joka on harjoituksissa ollut todella varmaa meni nollille; loput suoritukset oli 7 ½ ja 10 väliltä.

Jämi, pentupäivät 22.5.2004: Ensimmäinen kolmella koiralla ajettu "kisa". Osallistujakaarti oli melkoisen sekalaista joukkoa, mutta ei meidän tiimimme viimeiseksi jäänyt. Kaikesta hulinasta huolimatta valjakko toimi loistavasti!

NÄYTTELY: Turenki 16.5.2004, Tapio Eerola: Hyvän kokoinen, mittasuhteiltaan hyvä, hyvä pää ja ilme. Hieman kevyt kuono. Silmät, korvat ja purenta OK. Hyvä rintakehä, raajaluusto ja kulmaukset. Hyvä turkki. Korkeakaarinen häntä. Liikkuu melko tehokkaasti. Kääntää liikkeessä etutassuja sisäänpäin. VAL ERI / 1, PN1, ROP

NÄYTTELY: Pori/Ahlainen 9.5.2004, Gunnel Holm: Erinomainen tyyppi, hyvä kaulalinja. Hyvät korvat. Kuono-osa saisi olla täyteläisempi silmien alla. Narttumainen ilme. Hyvä purenta, hyvä luusto, polvikulmaukset saisivat olla paremmat. Oikeanlaatuinen karvapeite. Erinomainen liikkuja. AVO ERI / 1, PN1, SERT, ROP, Fin Mva 

NÄYTTELY: Lahti KV 25.4.2004, Kerstin Einarsson: Feminin tik med bra storlek. Rastypiskt huvud, nosparti kunde dock varit kraftigare. Vacker hals o rygg. Kunde haft kraftigare bröstkorg. Normala vinklar. Rör sig med bra steglengd från sidan, ngt lös i armbågarna. För årstiden bra päls. Trevligt temperament. Välpresenterad. AVO EH / 3  

Pikkurata-ajot, Kannus, 6.-7.3.2004, 2 x 37km, 4-koiran luokka: Savun ja Amin ensimmäinen "keskipitkä" kisa. Sijoitus  viides (=viimeinen) / malamuuttien 2.. Ainoa kahden koiran valjakko.

Alman talvipäivät, 27.-29.2.2004, 31 + 16 km: Savu ja Ami selviytyivät matkasta molempina päivinä kaikkein nopeimmin. Seuraavaksi nopein hävisi yhteisajassa yli 16 min... Kuormaa oli 15kg / koira. Kuormanvetokisaan ei vielä ikä riittänyt.

Äkryn Ähellys, Kangasniemi 22.2.2004, 1 x 12 km, 3-koiran luokka: Savu ja Ami sarjansa [= alaskanmalamuutit (5 valjakkoa) samojedit (6 valjakkoa) ja grönlanninkoirat (0 valjakkoa)] nopeimmat eli sijoitus 1/11 ja  malamuuttien ainoa REK1-tulos. Aika hyvin siihenkin nähden, että Savulla oli 16. juoksupäivä...

Valkeakoski, 30.-31.1.2004, 2 x 7,5 km, 4-koiran luokka: Niin koirien kuin ajajankin kunto tuli testattua Korkeakankaan laskettelurinteessä. Sijoitus 4/4, ainoa kahden koiran valjakko ja ainoa malamuuttivaljakko.

Jämi-Sprint, 24.-25.1.2004, 2 x 7,4 km, 4-koiran luokka: tasainen maasto ja LOISTAVAT urat ja vauhtikin sen mukaista: keskinopeus molempina päivinä yli 16 km/h... Sijoitus 9/9, ainoa kahden koiran valjakko ja ainoa malamuuttivaljakko.

Kouhero-ajot, 18.1.2004, 1 x 14,5 km, 3-koiran luokka: Talven ensimmäinen kisa. Sijoitus 6/8 ja keskinopeus 13,6 km/h.

NÄYTTELY: Helsinki 6.12.2003, Elina Tan-Hietalahti: Hyväluonteinen, hyvin esiintyvä nuori narttu, rodunomainen ylälinja puuttuu, vahva purenta, oikea-asentoiset korvat, hyvä häntä, runkoa saisi jo olla enemmän, hyvä maski, mittasuhteet eivät ole malamuutin. Liikkuu hyvin. NUO H  

NÄYTTELY: Jyväskylä 16.11.2003, Harry Tast: Eritt. hyväntyyppinen, mutta epävarmasti esiintyvä ja löysässä kunnossa oleva nuori narttu. Hyvänmallinen pää, vaaleat silmät. Riittävät kulmaukset ja luusto. Pitkä lanneosa. Liikkeessä hyvä hännän asento, liikkeet vielä epävakaat. NUO H

NÄYTTELY: Hyvinkää 21.9.2003, Paula Heikkinen-Lehkonen, erikoisnäyttely: Erittäin hyvin kehittynyt, tasapainoinen nuori narttu. Erinomainen pää, silmät ja korvat. Syvä, pitkä ja tilava rintakehä. Vankka luusto. Erinomaiset raajojen kulmaukset ja yhdensuuntaiset liikkeet. Selkä voisi olla kiinteämpi ja jäntevämpi. Esiintyy iloisesti. Melko hyvässä turkissa vuodenajasta riippumatta. NUO ERI/1, SERT 

NÄYTTELY: Vaasa KV 17.8.2003, Valentina Ivanicheva, Venäjä: Young, sympatic, nice bitch. Good bone & body, very good head, excellent topline, very good angulations & moves & shown. NUO ERI/1

NÄYTTELY: Hämeenlinna 9.8.2003, Peter Harsanyi, Unkari: 17 months, medium size, at the moment not enough coat. Correct but light head, very good expression. Correct pigmentation, good neck, correct but not too strong stop. Correct tail, very good presentation. NUO EH/1

NÄYTTELY: Mänttä 7.6.2003, Leni Nousiainen: Oikeat mittasuhteet, luusto saisi olla vankempi. Hyvä kuono-osa, melko niukka otsapenger. Ikään riittävä eturinta. Oikeanmallinen rintakehä. Hyvin kulmautuneet raajat. Erinomainen liikkuja. JUN ERI/1, SERT, PN1, ROP 

NÄYTTELY: Leppävirta 17.-18.5.2003, Rita van Mechelen, Belgia: Young bitch in summer coat, but typical head, brisket good for the age, a bit upright upperarm, enough forechest & angulations in rear, moves well. JUN ERI/1, SERT, PN1, ROP

                Savu oli Alaskanmalamuuttiyhdistyksen näyttelykoirakilpailun Paras Pentu vuonna 2002

NÄYTTELY: Helsinki 6.12.2002, Matti Tuominen: PEK1, KP, ROP-pentu

NÄYTTELY: Jyväskylä 17.11.2002, Helge Lie, Norja: PEK1, KP, VSP-pentu

NÄYTTELY: Seinäjoki 27.10.2002, Erkki Tuominen: PEK1, KP, VSP-pentu

NÄYTTELY: Pori 1.9.2002, Jaana Hartus, epävirallinen pentunäyttely: PEK1, KP, ROP-pentu, RYP1

 

                                                                 Takaisin / Back